Utveckling
563
page-template-default,page,page-id-563,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.9,select-theme-ver-5.1.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Denna arbetsgrupp har sitt fokus på framtid och utveckling. Vad gör vi imorgon? Hur ser framtiden ut? Vem besöker oss? Här behandlas också de bitarna som rör stadskärnans utveckling och expansion.

 

UCM @ home

Utbildningen UCM @ home är en utbildning i stadsutveckling som genomförs på plats hos orten. Programmet som genomförs anpassas då efter stadens förutsättningar och efter vilka bitar man tillsammans önskar utveckla och hitta samma kunskapsbas inom. Det som vi ser för just Skövdes del är att skapa en förståelse för vilken roll vi har sett till organisation och hur man kan utnyttja varandras mål för att växa tillsammans.

Historiskt har Skövde haft få och starka fastighetsägare som genom sina organisationer har fått Skövdes stadskärna att växa såväl till yta som till marknadsandelar sett till detaljhandel och gästnätter på hotell. Nu är det dags för oss att ta nästa steg där vi hittar en bredare samverkan mellan offentlig och privat sektor för att ytterligare öka takten i dessa processer. Bakgrunden till att vi vill genomföra detta i form av just denna utbildning är att vi då får ett anpassat innehåll efter våra förutsättningar och vad vi vill ha ut av detta projekt.

Svenska Stadskärnor skräddarsyr innehållet efter era specifika önskemål och förutsättningar. Det finns många fördelar med att erbjuda alla intressenter i en stad en gemensam utbildning vid ett specifikt tillfälle. Alla får samma kunskapsbas samtidigt och centrumutvecklingsarbetet får en ”kick-start” som sparar mycket tid!

Status: Finansiering klar, planerad start våren -18