Pågående projekt
27
page-template-default,page,page-id-27,page-parent,page-child,parent-pageid-17,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.9,select-theme-ver-5.1.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

 Hertig Johans gata (västra delen)

Målet med denna ombyggnation är att skapa en bättre plats och gatumiljö för att binda ihop Hertig Johans torg och Stadshuset.

 

Hertig Johans gata (östra delen

Målet med denna ombyggnation är att sträckan från Hertig Johans torg till Resecentrum binds ihop till ett sammanhängande stadsrum.

 

Parkeringshuset Mode

I augusti 2017 påbörjas arbetet med att bygga det nya parkeringshuset på kv Mode. Arbetet kommer att pågå fram till senhösten 2018, samtidigt som Regionens hus väntas stå klart.

 

Hertig Johans Torg

Hertig Johans torg ska vara stadens stora torg och den naturliga mötesplatsen. Torget ska gestaltas så att det befolkas på ett naturligt sätt samtidigt som möjligheten till större evenemang och arrangemang kvarstår.

 

Kyrkparken (västra delen)

Kyrkparken ägs till lika delar av Skövde kommun och Svenska kyrkan. Den västra delen, som gränsar mot Rådhusgatan, kommer att byggas om med start under 2017.