EN STADSKÄRNA UTAN HINDER
21347
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21347,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.9,select-theme-ver-5.1.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

EN STADSKÄRNA UTAN HINDER

För att göra Skövdes gator och torg än mer tillgängliga och inbjudande för både gångare och cyklister har flera stora ombyggnationer skett de senaste åren.
Uppdateringen av ”Skövdes vardagsrum” Hertig Johans torg färdigställdes med gott resultat sommaren 2019. Under¨det kommande året genomförs också ombyggnation av ”Kulturhustorget” samt ”Kyrkparken” som får nya funktioner som öppnar upp för flöden, evenemang och umgänge.

Hertig Johans torg var tidigare en kraftigt sluttande yta med mörka och svårstädade kullerstenar. Torgytan var svårarbetad ur evenemangs- och framkomlighetssynpunkt. Det nya torget har, utöver sin platta och ljusa stenbeläggning med vackra blomsterdekorationer, en rad finesser såsom färdiga kanaler för el, vattenreservoarer för stora skyfall, utökad yta för torghandel samt uteserveringar. De murar som tidigare utgjorde barriärer på torget har avlägsnats. Torget är rikt möblerat med möbler designade av lokala möbeldesignern Olby. Ett antal självgödslande och koldioxidreducerande träd ger härlig grönska och skugga.

Anslutande Hertig Johans gata har också uppdaterats och är idag en paradgata med breda trottoarer som främjar det rika utbudet av uteserveringar. Byggnaderna längs gatan består mestadels av sekelskifteshus. Här passerar nästan 10.000 besökare, dagligen.

 

PÅGÅENDE ARBETEN – INFRASTRUKTUR

AVSLUTADE  ARBETEN