EN STAD I FÖRÄNDRING
21349
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21349,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.9,select-theme-ver-5.1.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
  • Stenläggare på torget
  • Stenläggare på torget

EN STAD I FÖRÄNDRING

Först hände inget, sen hände inget… sen hände allt! 

De senaste åren har en stor del av Skövdes stadskärna fått ett nytt utseende och vi är inte klara än. Så kan det gå när flera aktörer samlas kring en tydlig vision – Stadskärnan är Skövderegionens centrum där alla känner sig välkomna. Alltid äkta, alltid med, alltid där.  

Från 2015 har det varit en bred dialog kring uppgradering av Skövdes city mellan aktörerna i stadskärnan och Skövde kommun 

Målet med de fysiska förändringarna på gator och torg är att bygga ett city som underlättar för evenemang, aktiviteter och rymliga uteserveringar och därmed locka Skövdeborna och besökare till att vistas i stadskärnan. 
Tidigare var Skövde en stad mer anpassad för bil-och busstrafik, idag bygger vi om staden för gående och cyklister med hållbarhet som ett ledord i materialval och utformning. Kommun tillsammans med fastighetsägarna lägger stor vikt vid att city fortsätter att vara rent och snyggt. I förändringsarbetet har även utsmyckning av stadskärnan inkluderats så att både kommunen, fastighetsägare butiker och restauranger har en gemensam plan för bland annat planteringar, ljussättning och skyltning. 

 

Än är vi inte helt klara, men när den sista biten står färdig kommer 57 200 kvadratmeter markyta ha rustats upp under de senaste åren, det är att jämföra med åtta fotbollsplaner! 

PÅGÅENDE ARBETEN – FASTIGHETER