Hantverksplatsen
640
page-template-default,page,page-id-640,qode-social-login-1.1.2,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.0.9,select-theme-ver-5.1.6,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Hantverksplatsen

Vi gör en större entré till Helénsparken från Hertig Johans gata, vilket ger bättre flöden till det lilla röda huset som ligger i hörnet mot Stadshuset. Lokalerna hamnar därmed i ett attraktivt och centralt affärsläge i den härliga oasen Helénsparken.

Delar av lokalerna har stått tomma länge, vilket till viss del kan förklaras av att entréerna till huset inte ligger ut mot Hertig Johans gata. Genom att öppna upp mot parken kommer det bli mer naturligt att ta vägen på andra sidan huset. Här kan exempelvis en mindre uteservering få plats i anslutning till parken.

Hantverksplatsen, som vi valt att kalla den nya ytan, bildar ett andrum längs med den smalare passage som Hertig Johans gata utgör. Här uppstår en plats där vi kan stanna upp och mötas, umgås eller bara vila benen. På den sparsamt möblerade ytan kanske till och med tillfälliga och spontana aktiviteter kan få rum?

Hur kommer det se ut?

Markbeläggningen kommer bestå av en sliten storgatsten, likadan som ligger på gångarna i Helénsparken. Blomsterurnor, parkbänkar och bord pryder sparsamt rummet. Befinliga skulpturer av Martin Hansson behålls, precis som träden som står på gräset idag.

Tidplan
Arbetets görs under juni månad 2017.

Platsen innan ombyggnationen.

Platsen efter ombyggnationen.